O receptu
Jablka jsou jednou z hlavních surovin podzimních receptů, a to určitě oceníš nejenom pro jejich šťavnatou chuť, ale i pro vysoký obsah vitamínů a vlákniny. Zkus tenhle jednoduchý recept na jablečné koláčky, výsledek je úžasný.
Suroviny
Na těsto:
40g jemných bezlepkových ovesných vloček
25g vanilkového proteinu
1pl mandlového másla
1pl rozpuštěného veganského másla
2pl kokosového cukru
43g rostlinného mléka
špetka soli
Na jablíčka:
1 střední jablko
2pl javorového sirupu
1čl skořice
1/2 lžičky bramborového škrobu
50ml vody (+ více pro přidání v průběhu dle potřeby)
Příprava
1.krok:
Nejdříve si smícháme v míse všechny ingredience na těsto, vytvoříme malé kuličky a natlačíme je na dno silikonové formy na muffiny. Pečeme cca na 10-12 minut při 180 stupních.
2.krok:
Poté si nakrájíme jablko na malinkaté kostičky, dáme na předehřátou pánev, přidáme vodu a necháme probublávat alespoň 15 minut.
3.krok:
Poté snížíme teplotu, v malé mističce smícháme vodu a bramborový škrob, skořici, javorový sirup, sůl. Přidáme k jablkům, pořádně promícháme a necháme povařit další 3 minutky.
4.krok:
Jakmile jsou koláčky upečeny, necháme vychladnout, vytáhneme z formy a naplníme jablky.