top of page

Mini Apple Pies

​Čas na přípravu:

Čas vaření:

5 minut

30 minut

Počet porcí:

1 porce

Úroveň:

středně pokročilý

O receptu

Jablka jsou jednou z hlavních surovin podzimních receptů, a to určitě oceníš nejenom pro jejich šťavnatou chuť, ale i pro vysoký obsah vitamínů a vlákniny. Zkus tenhle jednoduchý recept na jablečné koláčky, výsledek je úžasný.

Suroviny

Na těsto:

  • 40g jemných bezlepkových ovesných vloček

  • 25g vanilkového proteinu

  • 1pl mandlového másla

  • 1pl rozpuštěného veganského másla

  • 2pl kokosového cukru

  • 43g rostlinného mléka

  • špetka soli

Na jablíčka:

  • 1 střední jablko

  • 2pl javorového sirupu

  • 1čl skořice

  • 1/2 lžičky bramborového škrobu

  • 50ml vody (+ více pro přidání v průběhu dle potřeby)

Příprava

1.krok:


Nejdříve si smícháme v míse všechny ingredience na těsto, vytvoříme malé kuličky a natlačíme je na dno silikonové formy na muffiny. Pečeme cca na 10-12 minut při 180 stupních.


2.krok:


Poté si nakrájíme jablko na malinkaté kostičky, dáme na předehřátou pánev, přidáme vodu a necháme probublávat alespoň 15 minut.


3.krok:


Poté snížíme teplotu, v malé mističce smícháme vodu a bramborový škrob, skořici, javorový sirup, sůl. Přidáme k jablkům, pořádně promícháme a necháme povařit další 3 minutky.


4.krok:


Jakmile jsou koláčky upečeny, necháme vychladnout, vytáhneme z formy a naplníme jablky.

bottom of page