top of page
O receptu
Tenhle boží meruňkový crumble prostě musíš vyzkoušet! My už máme jasno v tom, co budeme celé léto snídat.
Suroviny
Meruňková vrstva:
400g vypeckovaných a nakrájených meruněk
šťáva z 1 citrónu
3pl medu (javorového sirupu pro vegan verzi)
Posypka
80g jemných bezlepkových vloček
50g mandlového másla
20g medu (javorového sirupu)
1/3 čl soli
Příprava
1.krok
Smícháme meruňky se šťávou z citrónu a s medem. Důkladně promícháme a dáme do zapékací mísy (mísa cca 25 x 25cm)
2.krok
V oddělené misce smícháme vločky, mandlové máslo, med / javorový sirup a sůl. Důkladně spojíme ingredience a posypeme touto směsí meruňkovou vrstvu.
3.krok
Pečeme na 160 C po dobu 20 minut (do zlatova)
4.krok
Servírujeme s veganskou vanilkovou zmrzlinou a nebo jenom tak. Ať chutná.
bottom of page