top of page

Jarní salát s křupavou cizrnou

​Čas na přípravu:

Čas vaření:

20 minut

15 minut

Počet porcí:

1 porce

Úroveň:

středně pokročilý

O receptu

Lehký, výživný salát plný jarních chutí a ingrediencí. Budeš potřebovat jednu pánev, mísu a jednu mističku :)

Suroviny

Na salát

  • mix salátů

  • 1/2 salátové okurky

  • 5 větších ředkviček

  • 1/2 avokáda


Na křupavou cizrnu:

  • 1 plechovku cizrny (slít nálev)

  • 1pl sezamového oleje

  • 2pl sezamových semínek

  • 1/2 lžičky soli


Na arašídovou omáčku

  • 2pl arašídového másla

  • 2pl sójové omáčky

  • 4pl vařící vody

  • 1pl srirachi (dá se vynechat)

Příprava

1.krok


Slijeme nálev z cizrny, vysypeme do misky, přidáme sezamový olej, semínka a sůl. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme do křupava cca 15min při 170C.



2.krok


Nakrájíme si ředkvičky na čtvrtiny, dáma na rozpálenou pánev s kokosovým olejem nebo ghí a opékáme dozlatova.



3.krok


Dáme salát a zeleninu do misky, přeijeme arašídovou omáčkou a posypeme křupavou cizrnou.


4.krok


Servírovat můžeme s opečeným pečivem nebo jen tak. Ať chutná!

bottom of page