O receptu
Lehký, výživný salát plný jarních chutí a ingrediencí. Budeš potřebovat jednu pánev, mísu a jednu mističku :)
Suroviny
Na salát
mix salátů
1/2 salátové okurky
5 větších ředkviček
1/2 avokáda
Na křupavou cizrnu:
1 plechovku cizrny (slít nálev)
1pl sezamového oleje
2pl sezamových semínek
1/2 lžičky soli
Na arašídovou omáčku
2pl arašídového másla
2pl sójové omáčky
4pl vařící vody
1pl srirachi (dá se vynechat)
Příprava
1.krok
Slijeme nálev z cizrny, vysypeme do misky, přidáme sezamový olej, semínka a sůl. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme do křupava cca 15min při 170C.
2.krok
Nakrájíme si ředkvičky na čtvrtiny, dáma na rozpálenou pánev s kokosovým olejem nebo ghí a opékáme dozlatova.
3.krok
Dáme salát a zeleninu do misky, přeijeme arašídovou omáčkou a posypeme křupavou cizrnou.
4.krok
Servírovat můžeme s opečeným pečivem nebo jen tak. Ať chutná!