top of page

Extra Crunchy Chocolate Granola

​Čas na přípravu:

Čas vaření:

Počet porcí:

Úroveň:

O receptu

Suroviny

90g GlutenFree (GF) ovesných vloček

30g GF ovesné mouky

15g kakaového prášku

2 lněná vejce (příprava viz postup níže)

15g kokosového oleje

1 lžička skořice

3 lžičky agáve sirupu

špetka soli

25g mandlí

20g nasekané

 85% čokolády

Příprava

Připrav si velkou mísu a předehřej troubu na 200 stupňů

Začni s přípravou lněných vajec smícháním 2 lžiček mletého lněného semínka a 5 lžiček vody, nech je 5 minut odpočívat, aby zhoustly.

V připravené míse smíchej vločky, ovesnou mouku, kakaový prášek, nasekané mandle, skořici a sůl.

Přidej kokosový olej, lněná vejce a agáve sirup, dobře promíchej.

Směs přeprav na plech podložený pečícím papírem a peč asi 13 minut. V průběhu pečení je vhodné občas granolu promíchat.

Nech pořádně propéct, dopečenou granolu na závěr promíchej s nasekanou čokoládou.

bottom of page